Uitzicht vanaf boot op haventje
2012-06-12 18.22.32

Heimwee naar onze zeilvakanties in Turkije. 

Dit blog schreef ik twee jaar geleden, jarenlang was deze week, de week voor vaderdag, onze zeilweek in Turkije. Zo heerlijk dat ik er nu met verlangen aan terugdenk. Ben je nieuwsgierig? Lees dan verder.

Hoe het begon:

In september 2002 vroeg mijn vriendin Hedy of ik mee wilde gaan zeilen in Turkije. ‘Huh maar ik kan helemaal niet zeilen, en ik word in de zon knalrood in plaats van bruin.’ Dat was mijn eerste reactie, en door mijn hoofd schoten allerlei gedachten. Wat neem ik mee, wat doe ik aan, hoe föhn je je haar op een zeilboot?
Nu, in 2017 is zeilen in Turkije, met Captain Nedim en zijn bemanning van www.guldenizsailing.nl nog steeds één van mijn meest favoriete vakanties. De gastvrijheid, het eten, het zeilen, de omgeving, de excursies, ik vind het allemaal geweldig!

Wat neem je mee?

Je bikini, korte broek met een paar shirtjes, een leuk setje voor als je over de kade wilt paraderen, en niet te vergeten een joggingbroek met sweater en een hoodie. En dat is het eigenlijk. Ik streef er dit jaar naar om echt weinig mee te nemen want de ervaring leert dat je de hele week hetzelfde draagt. Dus de extra kledingstukken zijn voor de uitzonderingen, dat het gaat regenen bijvoorbeeld. Ik kan me niet herinneren dat dat ooit onze vakantie heeft beïnvloed maar goed het kan gebeuren.

Boeken en föhn?

Ja ik nam vroeger veel boeken mee, maar nu neem ik een e-reader mee. En dat föhnen is totaal geen probleem, natuurlijk is er elektriciteit op de boot maar nog fijner is het om even van boord te gaan en de plaatselijke kapper op te zoeken. Er is altijd plek, je krijgt heerlijke turkse thee en voor een paar euro zit je haar weer in model!

Zonnecrème, heel veel zonnecrème!

Goed smeren en vergeet de bovenkant van je voeten niet. Door de wind voelen je voeten koel aan maar ondertussen brandt de zon. Ga aan het begin van je zeilcruise naar een Hamam, of verwen jezelf met de travelset die in je hut ligt. Deze travelset krijg je als je een comfort cruise boekt. Aanrader!

Dikke sokken meenemen!

Of bootschoentjes die je echt alleen op een boot draagt, want op het dek zijn schoenen niet toegestaan. Blote voeten mag natuurlijk altijd, maar als de zon ondergaat is het fijn om iets aan je voeten te hebben.

Buiten slapen

En tot slot: Ga buiten slapen! Pak je dekbedje, muggenspray en fototoestel en ga op het dek slapen. De matrassen liggen heerlijk en je kunt naar de sterren kijken en in de ochtend als de zon opkomt, voel je je onmetelijk gelukkig! De bemanning bereidt het ontbijt en ondertussen krijg jij een heerlijke koffie of thee. Na het ontbijt komt de briefing, en daarna gaan de trossen los, tijd om te zeilen. Oh ja je hoeft dus helemaal niet zelf te zeilen, Captain Nedim en zijn bemanning kunnen het prima zonder mijn assistentie.

Ga het ervaren!

 

2 reacties

 1. Corrie op 13 juni 2019 om 8:52 am

  Voelt net of ik weer op de boot zit. Ik mis de boot en jullie. Ik ga volgende week 5 dagen naar Hedy…… volgens mij is zij net zo n goede kapitein als Nedim maar dan op het droge. Genoten van je blog😘😘

  • Monique Hendriks op 13 juni 2019 om 12:44 pm

   Hi Corrie,
   Haha met een beetje verbeelding deinen we alweer! Veel plezier bij Captain Hedychim

Laat een reactie achter