Op een bed liggen fototoestel met wat polaroids.
Op een bed liggen fototoestel met wat polaroids.

 Ik ga op vakantie en neem mee

Een paar dagen voor vertrek begint de voorpret. Om mij heen hoor ik vaak gezucht en gesteun als het over op vakantie gaan gaat.

Ook dit kan makkelijk, denk ik dan. Vroeger maakte ik me altijd erg druk voor vertrek. Maar als ik terugdenk is er eigenlijk nooit iets gebeurd dat ik met ‘nog beter voorbereiden’ had kunnen voorkomen.

De vraag is ook of dat werkelijk mogelijk is, en óf het nodig is, belangrijker is meer, hoe is je veerkracht als er iets verschijnt dat je niet bedacht had op vakantie. Mijn ervaring is ook dat als de dingen anders gaan dan gedacht dan worden dat wel de verhalen voor later.

Zoals die keer dat mijn vriendin haar portemonnaie in het vliegtuig liet liggen en tegelijkertijd bij een andere vriendin de tas door een vreemde werd meegenomen. Uiteindelijk kreeg mijn vriendin haar portemonnaie terug na wat heen en weer geren, met de inzet van lieve behulpzame mensen, en de andere vriendin bleek te zijn vergeten dat zij dit jaar geen rode maar groene tas had meegenomen en dat die tas nog steeds rondjes draaide op de band.

Toen ik dit later thuis vertelde en er nog steeds om moest lachen, verzuchtte mijn partner: "Niet te geloven ik had al meteen weer terug naar huis gewild." Tja zo kun je er ook naar kijken, ik verkies de luchtigere ‘kan gebeuren’-blik!

Alright! We gaan inpakken!

Tip 1

Draai een lijstje uit via deze link en zet erbij wat je zelf graag meeneemt. Ik vind het leuk om op vakantie een reisdagboek bij te houden, dus wat potloden en stiften moeten bij mij ook in de handtas. Ben je dol op films kijken in het vliegtuig? Download thuis dan alvast wat op je apparaat. Ik houd van podcasts en luisterboeken en zorg dus dat ik offline een paar boeken en afleveringen heb om naar te luisteren. Heb je nog tips laat het me dan weten!

Stem af met je reisgenoten, wie neemt de föhn of stijltang mee, doucheschuim, bodylotion in groot formaat, zonnebrand voor het lichaam kun je ook delen.

Dit is ook het moment om je abonnementen op foodboxen of bloemenbezorg-service te pauzeren.

Tip 2

In de dagen voor vertrek zoek je een plek in huis waar je alvast de dingen neer kunt leggen die mee op reis gaan en die je voor die tijd niet meer nodig hebt. Ik leg daar ook altijd een tandenborstel bij want dat is het item dat ik het vaakst vergeet en bij aankomst meteen moet aanschaffen. Daar leg je ook je mini’s, de 100 ml verpakkingen erg handig! Ook als je niet alleen handbagage hebt.

Tip 3

Tel de dagen dat je weggaat, bijvoorbeeld donderdag heen en de woensdag daarop weer terug. Dit is bij het geval in augustus, dan reken ik voor de donderdag en de woensdag 1 outfit omdat dat mijn reisdagen zijn.

Op zondag heb ik een feest dus daar moet ik ook iets speciaals voor hebben, en ik wil er ook mooie oorbellen bij aandoen en aparte schoenen. Dat heeft mijn prioriteit.

Voor de dagen tussendoor vrijdag, zaterdag, maandag en dinsdag reken ik ook 4 outfits. Ik zorg ervoor dat ik voor elke bottom (rok of broek) minimaal 2 tops heb.

Het is zomer maar ’s avonds wil ik toch wat omslaan en neem als het past twee omslagdoeken of vestjes mee.

Mijn eigen badlaken vind ik fijn maar als dat ten koste zou gaan van de ruimte in mijn reistas dan neem ik in plaats daarvan een hamamdoek mee. Die zijn vaak dunner en net zo fijn op t strand. Deze stap schrijf ik altijd uit, dus dit komt ook op mijn lijst.

Tip 4

De dag voor vertrek maak ik mijn handtas in orde. Ik keer hem binnenstebuiten en sorteer een en ander op wat niet mee hoeft. Zoals bijvoorbeeld mijn ov-kaart of bonuskaart, dat laat ik allemaal thuis.

Ik orden mijn papieren, paspoort, pinpas, creditcards (check nog even of ik daar de pincode nog van weet) rijbewijs, vouchers, e-tickets, verzekeringspasje, ANWB pas, ook doe ik wat contant geld in mijn portemonnaie en het adres van het vakantieverblijf.

Ook gaat in mijn handtas mijn make-up, ik ben dol op de producten van Trinny Woodall, Trinny London, heel natuurlijke make-up in doosjes die op elkaar passen. Lipgloss dat ook een blusher is, gekleurde dagcrème met een SPF van 30, dus mijn ‘stack’ gaat altijd in mijn handtas.

Mijn telefoon is tevens mijn e-reader en ik zorg dat ik goede oortjes bij me heb.

Ik heb niet veel make-up op in het vliegtuig zodat ik tijdens de vlucht nog lekker kan smeren met een goede moisterizer. 

Koffer inpakken is dan nog wat me te doen staat, ik rol op wat ik kan oprollen. En vouwen doe ik zoals je een overhemd vouwt, en dan leg ik een satijnen sjaal of kussensloop (sowieso handig om mee te nemen voor je haar) tussen de laatste stap van vouwen en dan zigzag met bijvoorbeeld topjes of broeken. 


Marie Kondo zorgt altijd dat ze eerst een rechthoek maakt, dan dubbel vouwen maar niet helemaal tot het einde, dan weer vouwen, en dan naar 1/3 en dan krijg je een pakketje. Hoe meer pakketjes hoe overzichtelijker je koffer.

Leuk om te kijken is hoe Trinny Woodall op reis gaat.

Tip 5

De dag van vertrek wordt vaak in beslag genomen door dat wat niet meegaat en toch zorg of aandacht behoeft. Zoals het kind, de kat, de planten, de post, de koelkast, de tuin, de vuilnisbak enzovoort. En als bonus geef ik je de tip van Petra, mijn steun en toeverlaat: doe wat glorix in je wc-pot voordat je het pand verlaat:)

Tip 6

En als je thuis komt is het eerste dat je doet, je koffer weer uitpakken en alles terugleggen, maak een aparte doos met reisspulletjes zodat je de volgende keer je reisverpakkingen bij de hand hebt.  En als de eerste trommel met was draait, dan pas je post doen!

Fijne zomer!

moodboard

Stof tot nadenken

Door Monique Hendriks | jan 13, 2020

Stof tot nadenken Iedere keer verwonder ik me weer over hoe een inzicht moeiteloos leidt tot positieve veranderingen. Inzicht in hoe onze menselijke ervaring tot stand komt kan al zoveel opheldering geven. En als de mist (zo noem ik alle gedachten van stress, moeten, zoeken en vul maar in waar we allemaal zoal last van…

Lees verder

I made the shift!

Door Monique Hendriks | dec 24, 2019

We made the shift! Transformatie Coach Zo een bijzonder jaar achter de rug met deze lieve mensen. Ik begon aan de opleiding tot 3 Principles Facilitator omdat ik mijn organize-cliënten nog beter wilde helpen. Ik eindig ermee dat ik geen Professional Organizer meer wil zijn maar een Transformatie Coach. Voor mij komt het erop neer…

Lees verder
Op een bed liggen fototoestel met wat polaroids.

Ik ga op vakantie en neem mee!

Door Monique Hendriks | jul 8, 2019

 Ik ga op vakantie en neem mee Een paar dagen voor vertrek begint de voorpret. Om mij heen hoor ik vaak gezucht en gesteun als het over op vakantie gaan gaat. Ook dit kan makkelijk, denk ik dan. Vroeger maakte ik me altijd erg druk voor vertrek. Maar als ik terugdenk is er eigenlijk nooit…

Lees verder
Uitzicht vanaf boot op haventje

Heimwee

Door Monique Hendriks | jun 12, 2019

Heimwee naar onze zeilvakanties in Turkije.  Dit blog schreef ik twee jaar geleden, jarenlang was deze week, de week voor vaderdag, onze zeilweek in Turkije. Zo heerlijk dat ik er nu met verlangen aan terugdenk. Ben je nieuwsgierig? Lees dan verder. Hoe het begon: In september 2002 vroeg mijn vriendin Hedy of ik mee wilde…

Lees verder

Luisteren naar podcasts!

Door Monique Hendriks | mei 4, 2019

Nog steeds rollen mensen met hun ogen als ik het over podcast luisteren heb. Ooit van gehoord maar op welke zender dan? Dan weet ik het al, nee juist geen zender, het kan via je telefoon, tablet of computer. Wil je weten hoe? Kijk dan hier. Zoek in iTunes of Google Play naar leuke podcasts…

Lees verder
Moodboard buitenthema

Luchtiger leven, hoe dan?

Door Monique Hendriks | mei 3, 2019

Luchtiger leven, hoe dan? Steeds vaker hoor ik mensen roepen ‘hoe dan?’. Soms, en die zijn het leukst, met de handen in de lucht en een lachend gezicht! Alsof diegene al weet dat er geen antwoord komt. En dat bevalt mij wel. Voordat ik bij de Slagersdochters kwam, was ik altijd op zoek naar het…

Lees verder

Samen foto’s ordenen!

Door Monique Hendriks | mrt 14, 2019

Woon je in de buurt van Oss? Bel dan een vriendin of je buurvrouw en ga samen aan de slag met je foto’s! Ik heb ruimte, middelen, koffie, thee, kennis en inspiratie om de foto-berg te tackelen. Voor 15€ per persoon, minimaal 2 personen, kun je bij mij met mij 3 uur lang aan je…

Lees verder

Ontploft bureau, heerlijk of verschrikkelijk?

Door Monique Hendriks | mei 20, 2018

“Ruim je kamer op!” Hoe vaak is dat tegen jou gezegd vroeger? Wist je dan ook meteen wat je te doen stond? Veel van mijn cliënten deed maar wat in die tijd. Als je geluk had, had je een moeder die zei: “Maak je bed op, doe de vuile was in de wasmand, en maak…

Lees verder

Miracle Morning als ochtendroutine

Door Monique Hendriks | feb 26, 2018

The Miracle Morning, nee hè, niet vroeg opstaan! Ik hoor het je denken. Toch is een ochtendroutine hèt recept om je dag goed te starten. Het is grappig maar op het internet vind je veel succes verhalen van hoe een ochtendroutine je effectiviteit kan vergroten. Eén van de mooiste voorbeelden vind ik The Miracle Morning…

Lees verder

Laat een reactie achter