Moodboard buitenthema

Luchtiger leven, hoe dan?

Steeds vaker hoor ik mensen roepen ‘hoe dan?’. Soms, en die zijn het leukst, met de handen in de lucht en een lachend gezicht! Alsof diegene al weet dat er geen antwoord komt. En dat bevalt mij wel.

Voordat ik bij de Slagersdochters kwam, was ik altijd op zoek naar het hoe dan. Hoe kan ik minder stress ervaren, hoe kan ik meer activiteiten in een uur proppen, hoe krijg ik een goed figuur zonder te sporten, hoe kan ik tegelijk tv kijken en een boek lezen, hoe krijg ik bruine benen zonder in de zon te liggen, hoe overleef ik slecht nieuws, nou ik kan nog even doorgaan.

Bij de Slagersdochters kwam ik erachter dat als ik die vraag stel, ik op dat moment niet zie dat ik lijd aan een misverstand. Het misverstand dat er buiten mij iets zou zijn. Dus het antwoord op ‘hoe dan’ ligt dus ook niet buiten mij. De Slagersdochters kijken in de richting van de 3 Principles, zo zeggen zij dat: kijken in de richting van… Als je daar meer van wilt weten luister dan naar hun podcasts.

Het zette mijn leven op zijn kop toen ik tot het besef kwam dat zoals Syd Banks zegt: God outside is illusion. God within is reality. Nothing outside can help or hurt you. There is no outside.”

Nu ervaar ik vaak alles veel luchtiger, en ervaar ik op hetzelfde moment dat alles verandert en dat er niets verandert! Ik hoor je denken: hoe dan?

Hier samen over praten vind ik erg leuk! Bel me, email me of schrijf me een brief, voel je vrij, zo ontstaan vaak hele mooie gesprekken.

2 reacties

 1. Wendy groman op 7 mei 2019 om 7:39 pm

  Mooi
  mo(oitje) ik heb deze helemaal gemist……. fijn dan heb ik nu 2
  Blogjes om te lezen iedere week!💋

  • Monique Hendriks op 10 mei 2019 om 3:40 pm

   Leuk om te horen! Ik ga aan de slag, want iedere week dat weet ik nog niet:)

Laat een reactie achter