The Miracle Morning, nee hè, niet vroeg opstaan!

Ik hoor het je denken. Toch is een ochtendroutine hèt recept om je dag goed te starten. Het is grappig maar op het internet vind je veel succes verhalen van hoe een ochtendroutine je effectiviteit kan vergroten. Eén van de mooiste voorbeelden vind ik The Miracle Morning van Hal Elrod.

Valkuil:

Ga niet te ambitieus van start, zorg dat je je eigen twist eraan geeft, en vier je succes! Het geheim van een goede ochtendroutine zit m in wat je de avond van tevoren doet. En ik kan het niet mooier maken, ga op tijd naar bed. Je weet precies wat voor jou een goede bedtijd is. Iedere avond om 22.30 uur stuurt mijn Iphone mij een bericht dat het tijd is om me klaar te maken voor bed. En dat helpt mij!

Wat zijn de regels?

Volgens Hal Elrod de bedenker van TMM zou je je wekker elke dag een uur eerder moeten zetten, maak je de avond van tevoren een to do list voor de dag erna, zet je je wekker aan de andere kant van je slaapkamer zodat je niet kan snoozen. De volgende ochtend sta je op als je wekker gaat, poets je je tanden, neem je een glas water, en begin je vervolgens je dag met de volgende zes stappen waarvan de eerste vijf je elk zo’n vijf minuten van je tijd kosten:

  • een minuut stilte met aandacht voor je ademhaling, zie het als een mini meditatie
  •  een moment voor je dagelijkse affirmaties
  • je visualiseert jouw dag
  • schrijf in je notitieboekje naast je bed waar je dankbaar voor bent, trots op bent en wat je deze dag zeker wilt afronden
  • lees enkele pagina’s in een boek, het liefst eentje met een positieve gedachte erachter zoals een zelfhulpboek want dit motiveert je extra in het behalen van je doelen
  • beweeg! Of je nu een korte yogasessie doet of gaat wandelen of hardlopen, het is belangrijk dat je je lichaam in beweging zet om de dag echt energiek te beginnen en je lichaam wakker te maken.

De gedachte hierachter is dat je hierdoor bewuster gaat leven, je dag krijgt meer richting door het visualiseren van wat je vandaag gaat doen. Sinds vorig jaar augustus sta ik met regelmaat een uur eerder op dan dat ik eigenlijk zou moeten.

Ik geef er mijn eigen twist aan. Voor mij werkt het het beste als ik de avond van tevoren even stil sta bij wat ik de volgende dag op het programma heb staan.

Mijn ideale miracle morning ziet er zo uit:

Eerst warm water of thee en dan…schrijf ik 5 dingen op waar ik dankbaar voor ben en mediteer ik 15 minuten. Vervolgens schrijf ik 3 pagina’s in mijn morning pages-schrift. In een volgend blog ga ik je hier wat meer over vertellen. Ik lees in Een Cursus in Wonderen, en doe de les die bij de dag hoort. Ik wandel 20 minuten, en bij slecht weer ga ik lekker lang douchen.

En soms speel ik ontzettend vals, dan zet ik koffie, pak de afstandsbediening en kijk ik naar een aflevering van Modern Family:) Het geeft mij een innerlijke rust en een gelukzalig gevoel dat de dag mag beginnen!

 

 

 

Laat een reactie achter