“Ruim je kamer op!” Hoe vaak is dat tegen jou gezegd vroeger? Wist je dan ook meteen wat je te doen stond? Veel van mijn cliënten deed maar wat in die tijd. Als je geluk had, had je een moeder die zei: “Maak je bed op, doe de vuile was in de wasmand, en maak je bureau leeg!”.

Ik weet nog dat ik daar een hele dag over deed, vroeger. Later toen ik een heel huis moest opruimen vond ik dat heel moeilijk. Ik wilde namelijk net als vroeger álles doen. Het heeft even geduurd voordat ik door had dat het huishouden ( lees: opruimen én schoonmaken) een taak is die je kunt opsplitsen. En nog later kreeg ik door dat als je van nature niet ‘netjes’ bent, je dit kan leren. Het is een vaardigheid. En nu weet ik dat het niet perfect hoeft en dat hoe minder spullen je hebt hoe makkelijker het is.

Maar laat ik me beperken tot het bureau of de tafel waar je aan werkt. In de loop van de dag raakt mijn bureau langzaam voller en voller. Ik vind het heerlijk om aan een ontplofte tafel te werken. Maar ik wil er niet mijn dag mee starten, dan loop ik weg van mijn werk. En heb ik de neiging de taken die ik moet doen, uit te stellen.

Ik hoor vaak van mijn cliënten, ja maar ik weet alles te vinden, kan het zo pakken. Dat geloof ik meteen! Ik herken dat ook. Maar wat als jij een keer onverwachts weg moet en de volgende dag komt jouw collega en hij of zij wil jouw werk overnemen, is het dan nog steeds een plek waar je trots op bent?

Ik heb in mijn opleiding tot Professional Organizer geleerd hoe je de stapels aanpakt, en hoe je een systeem aanlegt waardoor het fijn is om je werkdag te starten, en ook hoe jouw collega heel gemakkelijk iets kan terugvinden in jouw systeem. Maar eerst moet je een nulpunt hebben, en daar kan ik jou meehelpen! Waarom? Ik vind het heerlijk om bureau’s op te ruimen, ik weet dat dat voor veel mensen heel raar klinkt. Ik vind dat leuk, en als het klaar is, is het voor jou (lees: jij die dit niet leuk vindt) heel makkelijk om bezig te zijn met daar waar jíj goed in bent. Jij bent goed in je vak en daar wil je mee bezig zijn! En niet met je bureau opruimen, en zeker niet op je vrije dag toch? Bel me, ik kan je hier écht mee helpen!

 

Laat een reactie achter